LOGO
Svenska 505 förbundet

Inför sista seglingen på VM – tre tyskar gör upp om titeln!

Efter 8 seglingar på Five-VM är det en tysk trio i topp. 1:a Böhm/Roos - 16 p, 2:a Lehmann/Oehme – 18p och 3:a femfaldiga världsmästaren Wolfgang Hunger/Holger Jess på 21 poäng. De andra är för långt efter för att utgöra reella konkurrenter om VM-titeln.

Segling 7 vanns av Hunger/Jess före Lehmann/Oehme och med regerande mästarna, danska besättningen Saugmann/Görge. Nu såg det ut att vara bäddat för Hunger/Jess, men i segling 8 blev de ”endast” 8:a. Seglingen vanns av Higgins/Marsh, Australien, före Pinnell/Mitchell, England och med Böhm/Roos på tredje plats. Böhm/Roos gjorde en snygg uppsegling på sista kryssen – från 8:e till 3:e plats – ett resultat som kan betyda mycket i slutstriden.

För svenskarna var torsdagen ingen bra dag. Ebbe och Olle var med i topp 10 under första kryssen i segling 7, men fick sedan bryta racet. Mårten och Ronald lyckades inte komma i mål inom maxtiden efter första båt. I 8:e seglingen deltog ingen svensk båt.

Sista seglingen blir en riktig rysare. Den startar på fredag kl. 18.00 (svensk tid) Kika gärna på seglingen live – det är riktigt spännande. http://www.sap505worlds.com/

Per-Eric
SWE 8651

Du är här: Home Results Inför sista seglingen på VM – tre tyskar gör upp om titeln!