LOGO
Svenska 505 förbundet

Världspremiär för nya Parkerfiven (modell 2013)

Söndag 19 maj var det seglingspremiär för den första Parkerfiven av modell 2013 – SWE 9107. Premiärturen skedde i Björlanda kile, där Sveriges största 505-fleet finns.

Efter högtidligt dop med champagne – båtens namn är nu ”Bird” - gled den i vattnet och besättningen, Sven Flood och Pia Åhlund satte gav sig ut. Det blåste högst måttligt, det var inte ens trapetsvind.

Sven har själv skruvat på alla beslag, dragit alla tampar mm. Ett fantastiskt fint arbete som han genomfört på ganska kort tid – i slutet av mars anlände båten skrovren till Sverige. Därför var det mycket känsla i att äntligen få testa den helt nya båten. Att det dessutom är den första seglingsklara Parkerfiven av nya modellen i hela världen gör ju inte saken sämre.

Hur kändes det då?
- Den kändes lätt och fin i vattnet och särskilt bra kändes det på undanvind, berättar Sven. Det är en del fix kvar. Alla trimskalor och märkningar av tampar är inte klart än, men det kommer.

Dagen efter var det kappseglingspremiär. Fyra Fivar på linjen. Vinden var lätt och växlande både i styrka och riktning, så Birds potential var svårbedömd. Ett tag hade den riktigt fin undanvindsfart och ett tag gick den som tåget på kryssen, men det räckte inte till för att vara först i mål.

Jättekul med en splitter ny båt i Sverige. Alla Fiveseglare önskar Sven och Pia lycka till med nya båten – och gissa om vi väntar med spänning på att se dess fulla potential.

Man kan faktiskt köpa en helt seglingsklar kolfiberfive från Parker för drygt 21 000 Euro, vilket är ca 180 000 SEK. Det var ett tag sedan en ny Five kostade så lite!

Per-Eric
SWE 8651

Du är här: Home Results Världspremiär för nya Parkerfiven (modell 2013)