LOGO
Svenska 505 förbundet

Gott Nytt Fiveår 2014!

 

Sedan är det bara att gå hem och putsa på båten, fixa till det där nya trimmet, hänga med på vinterns Fivekväll i Björlanda och sedan sätta igång och segla så snart som möjligt. Om Du inte har en Five redan så börjar Du istället att leta efter rätt båt – hör av Dig så får Du all hjälp vi kan ge!

Den 10-11 maj är det träningshelg i Björlanda kile för Fiveseglarepå alla nivåer. Då hålls också Fiveförbundets årsmöte, så det finns många anledningar att vara med då.

Två veckor senare går tävlingen On the Wire i Björlanda kile, så båten kan vara kvar efter träningshelgen. On the Wire är också starten på årets nyhet - den svenska 505-cupen. Fiveförbundet har fått en huvudsponsor för cupen 2014 – polska segelmakaren Narwal. Cupen heter således Narwal SWE 505 CUP 2014. Mer om det i en egen artikel inom kort!

Därefter rullar Fiveåret på med många tävlingar och förhoppningsvis mycket egen segling. Det fina är att man kan välja nivå – bara poängsegla, träna och njuta av egen segling i en av de läckaste jollarna, eller tävla på nationell nivå, t.ex. i Narwal SWE 505 CUP, eller vara med internationellt också och möta riktigt hög konkurrensnivå. Fiven ger alla möjligheter.

Årets höjdpunkt för alla svenska Fiveseglare är SM i Åmål 6-7 september. Nu har vi återfått SM-statusen och vi hoppas på 25 båtar i denna tävling, som också är delsegling 2 i Narwal SWE 505 CUP. Tredje och sista seglingen i cupen är KSSS Olympiska regatta 4-5 oktober. Därefter vet vi vem som vinner de fina priserna……

För de som vill testa internationellt motstånd är det VM i Kiel den 13-22 augusti som gäller. Ett riktigt höjdararrangemang med 200 båtar är en god gissning. En garanterat häftig upplevelse. Dessutom seglas NoM i Helsingfors 12-14 september med fina seglingar i tuff nordisk konkurrens.

Detta var bara ett axplock ur aktiviteterna. Ett nytt härligt seglingsår väntar alla Fiveseglare!

Vi ses!

Per-Eric

Crew SWE 8651

Du är här: Home Results Gott Nytt Fiveår 2014!