LOGO
Svenska 505 förbundet

Ebbe Rosén/Olle Wenrup vinnare igen!

Ebbe Rosén/Olle Wenrup från Mälarhöjdens KS vann första delseglingen i Narwal SWE 505 CUP 2014. De spikade samtliga sju delseglingar och var egentligen aldrig hotade. De fick dock kämpa en del på förstakryssarna innan de var helt fria, men sedan hade de en fart som var hög och konstant oavsett skiftningar i förhållandena. Deras förmåga att segla båten plan precis hela tiden är en av de faktorer som ger tydligt utslag.

Det var tätt om andraplatsen, som blev en kamp mellan. Peter Andersson/Per-Eric Thörnström SS Viken/Ägir och Tom och Toni Hastenpflug, SS Åmålsviken. Dessa besättningar turades om att komma tvåa efter Ebbe och Olle. Längsta strået den här gången drog Peter/Per-Eric som slutade på 14 poäng, ett poäng före Tom och Toni. På fjärde plats, med 28 poäng, kom hemmaseglarna Tord Lawner/Tomas Gustafsson, BKSS. Galen Mack/Wille Johannisson, KSSS/RFBYC blev femma före Lars och Axel Hultgren Råå JK, som var trea i två delseglingar och hade riktigt go undanvindsfart under söndagen, men som hade ett förstagshaveri på lördagen som förstörde två delseglingar.

On the Wire i Björlanda kile är en segling öppen för alla trapetsjollar. Fivarna dominerade startfältet med 11 båtar. Tävlingsledningen i BKSS var på alerten och höll föredömligt högt tempo mellan seglingarna. Det blev sju fina seglingar i underbart väder och många nöjda miner, även om resultaten inte alltid blev de man hoppats på. Fivefältet skulle kunna varit betydligt större, men det är tre besättningar med skadad rorsman/gast och flera andra som av olika andra anledningar inte hade möjlighet delta. Bara att komma igen!

Förutom Fivarna deltog även fyra RS 500, en 470, en Hobie 16 och en F18. Omräknat med Portsmouth Yardstick vann Ebbe och Olle även totalt. Fiven är snabb, trots höjt PYS-tal!

Nästa delsegling i Narwal SWE 505 CUP 2014 är SM i Åmål 6-7 september. Cupen avslutas med KSSS olympiska regatta den 4-5 oktober.

Narwal SWE 505 CUP 2014 sponsras av polska segelmakaren Narwal Sails som har skänkt priserna i totalcupen. Förstapris är stor + fock, andrapris en spinnaker och tredjepris ett överkapell.

Fina priser till en fin CUP – hoppas vi ses på 505-SM 2014!
 

Per-Eric
Crew SWE 8651

Du är här: Home Results Ebbe Rosén/Olle Wenrup vinnare igen!